God jul?

Snart jul igjen. Forberedelsene er godt i gang. Noen koser seg med det, mens andre opplever stress og forventninger som er krevende å leve opp til. Her kommer et innlegg fra tidligere på nytt som handler om våre motiver for det ene og det andre. Ha en god førsjulstid.

Dialoggruppen

Hvorfor feirer vi jul egentlig? Eller sagt på en annen måte, hvilke følelser og behov får oss til å kjøpe gaver til hverandre, pynte og stresse for denne langhelgen som julen er? Hvorfor i all verden skrive om julen i starten av november?

Julen er tema for veldig mange allerede fra 1.november, for mange lenge før det.

Dette omfatter ikke bare de som synes julen er vanskelig. Også de som gleder seg til jul havner i denne gruppen. I min jobbhverdag treffer jeg dog flere av første kategori.

Det å få gaver er et symbol, og har til alle tider vært det, på at vi er verdsatt av andre. Med andre ord en bekreftelse på at vi er inne i varmen. Trygghet gitt oss utenfra i en gavesymbolikk i stedet for eller i tillegg til gode ord. Dette er vel og bra og kanskje bare et tegn på at vi…

Vis opprinnelig innlegg 340 ord igjen