Du er så egoistisk. Og det er en god ting.

Dialoggruppen

 En av våre tidligere gjesteskribenter Anders E. har sendt inn følgende:«De er ikke her for min del», «De tenker mye på seg selv» eller «Hun/han er så egoistisk» kan mange tenke om noen bekjente de møter eller noen venner de setter seg sammen. Og det har de helt rett i på mange måter. Og det kan være en god ting. Selvom man ikke nødvendigvis ser det selv.

Egoisme er et begrep som har fått endel urettferdige merkelapper på seg hvor det blir brukt i omtalen av hensynsløs og urettferdig kynisk adferd som går utover andre. Det blir kanskje brukt om folk som blir ansett å ikke bry seg om andre og behandler dem dårlig. Like så er handlinger basert på egen interesse noe alle gjør selv om man ikke nødvendigvis bruker begrepet egoisme for å beskrive det. Kynisme er også et begrep som ofte får mye dårlig omtale, kanskje oftere…

Vis opprinnelig innlegg 1 291 ord igjen