Her er jeg

Innlegget er skrevet av en leser og er nummer tre i rekkefølgen:

Langt inne i meg selv sitter jeg. Jeg er liten og godt gjemt. Jeg ser ut. Det er jeg som ser på dere. Observerer, tenker, og tolker.

Kan du se meg? Jeg tror ikke det. De fleste ser ikke inn. De fleste ser utenpå.

«Utenpå Meg» ser på dere også. Men utenpå meg ser utenpå dere. Akkurat som utenpå dere ser utenpå meg.

Det er vel bra? Dere ser det dere vil se. Det jeg vil dere skal se. Det jeg makter å bære at dere ser. Jeg ser det samme når jeg ser meg i speilet. Ofte. Men i motsetning til dere, vet jeg at det er et bilde. Det er ikke meg, jeg er jo langt langt her inne.

Noen ganger kommer du som ser inn. Det gjør meg redd først. Livredd. Ofte sint også.

Men langt inni meg selv sitter jeg. Langt inne forstår jeg. Du som ser inn vet at du gjør det. Du som kan se meg langt her inne, du vet at også du sitter der inne.

Langt inneLangt inne i meg selv sitter jeg. Jeg er liten og godt gjemt. Jeg ser ut.

Du ser inn, og jeg kan se at du ikke er liten. At du ikke gjemmer deg, men likevel kan se meg. Det er ikke mange av deg. Jeg har bare møtt noen få.

Men du som ser meg. Inni meg. Og som forstår. Har du alltid vært så stor? Hvordan kan den lille bli så stor?

Langt inne i meg selv sitter jeg. Jeg er liten og godt gjemt. Men jeg vokser for hver dag, og det begynner å bli trangt. Snart kan jeg ikke gjemme meg lenger. Snart må jeg bli så stor at også andre kan se meg. Det er skremmende. For når de ser meg som ikke har den samme innsikten, kan det gjøre vondt.

Jeg vet det. Jeg har prøvd det før. For lenge siden. Tør jeg igjen?

Her er jeg. Kan du se meg?

C.H.

Del dette innlegget:

Facebook
Twitter
LinkedIn