Sykere av stillesitting enn av overvekt?

Dialoggruppen

Siste innlegg innen forskningen ble nylig lansert med konklusjonen at stillesitting er farligere enn overvekt. Her er artikkelen om saken i Aftenposten. I kjølvannet av slike rapporter og pressens fortolkninger kommer spørsmålene fra mennesker som ikke har energi til å bevege seg. Hvor farlig er det at jeg sitter og ligger så mye stille?

Hvorvidt kroppen tåler bevegelse i form av trening eller ikke bestemmes primært av energivnivået. Er dette lavt så kjenner de fleste at de ikke orker. Det viktige er å finne årsaken til at man ikke orker.
Kanskje handler det mest om en tradisjon med å sitte mye stille? I det tilfellet er det snakk om vilje for å gjøre noe med det og skape nye vaner.
Dersom det handler om at kroppen er utbrent eller i sykdom, som for eksempel i ME/kronisk tretthet, så tåler ikke kroppen trening. I det siste tilfellet vil det være…

Vis opprinnelig innlegg 69 ord igjen