Bedre helse med frisk tarm

I min praksis har jeg gjentatte ganger gjennom årene registrert sammenhenger mellom tarmfunksjonen og den psykiske helsen. Såkalt kortisolmage som betyr at magen er ballongaktig og oppblåst er velkjent som et stressfenomen innenfor alternative behandlingsformer. Det samme med både treg mage og løs mage. Andre tilfeller har sykdom som Chrons, cøliaki og ulcerøs colitt.

Hva som er høna og hva som er egget, det vil si hva som kommer først er ikke godt å si, men at stress og tarmfunksjon henger sammen er hevet over tvil.  Her er lenke til en artikkel som forklarer og redgjør for noen spennende hypoteser i denne sammeheng.

Sagt på en annen måte så vil det på alle måter være gunstig å holde stressnivåene så lavt som mulig. Den positive virkningen av lavt stressnivå er stor og påvirker de fleste av kroppens funksjoner.

Så skal du absolutt ha et nyttårsforsett, så kan det kanskje være en idé å senke tempoet noen hakk.

Godt Nytt År og god lesing!

Del dette innlegget:

Facebook
Twitter
LinkedIn