Fem ting de døende angrer på at de ikke har gjort

En leser sendte meg lenke til følgende artikkel: Top five regrets of the dying 
Artikkelen handlet om de fem hyppigste utsagnene som kom når de døende ble spurt om hva de ønsket de hadde gjort annerledes. Innsamlingen ble gjort over mange år og førte til at vedkommende palliative sykepleier skrev en bok om temaet.

Det de angret på var følgende i prioritert rekkefølge: 

  1. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve et liv der jeg var tro mot meg selv og ikke et liv jeg trodde andre forventet av meg
  2. Jeg ønsker jeg ikke hadde arbeidet så hardt
  3. Jeg ønsker at jeg hadde hatt mot til å uttrykke følelsene/meningene mine
  4. jeg ønsker jeg hadde holdt kontakten med vennene mine
  5. Jeg ønsker at jeg hadde tillatt meg selv å være gladere

Hvis dere leser underteksten i artikkelen så vil dere se at mye av det som de snakker handler om det motsatte av det livet mange i Norge og den vestlige verden lever i dag. De aller fleste er del av en stor maskin som fungerer, men alt for mange opplever nettopp at de ikke kan glede seg over nuet og være seg selv fordi det er så mye som skal rekkes og gjøres.

På tide å stoppe opp og prioritere annerledes?

Del dette innlegget:

Facebook
Twitter
LinkedIn