Flink og snill

Er du en flink og snill pike eller gutt? Gjør det du skal og står i dine forpliktelser, men er allikevel ikke fornøyd med tilværelsen? Tar hensyn til alle og hjelper til så godt du kan over alt. Da er du en av mange.
De fleste kjenner ikke etter så ofte og fortsetter i samme sporet, mens noen få bryter av og tar en time-out for å finne seg selv.

Flink er en delpersonlighet/egenskap, som oftest drevet av frykt for skam/mindreverd/utilstrekkelighet/skyld. Skapt tidlig i livet hvor mantraet var at “bare du er flink og snill så går det bra med deg”. Den krever energi og mange blir syke av overdreven flinkhet og snillhet.

Hva er alternativet da? Skal man gi blaffen og legge seg nedpå og vente på å bli servert livet på et fat? Neida, alternativet er langt bedre mer enn det.

For å finne riktig strategi for deg må du først finne ut hvem du er og hva du vil med ditt liv. Om du vil være en del av strømmen som går jevnt og trutt dag etter dag eller om du har dette spesielle i deg som du lenge har tenkt at du ville gjøre eller være. Å finne dette kan i seg selv være krevende og kan medføre at det er nødvendig å ta et skritt til siden og finne litt ro og fred til å kjenne etter. Tålmodighet er viktig i denne sammenhengen.

Hvile er første bud. Energiforvaltning er et nøkkelord. Når energien igjen er på plass vil din egentlige hensikt og dine egentlige behov bli klarere for deg. 

Del dette innlegget:

Facebook
Twitter
LinkedIn