Selvskading

Selvskading har mange former. Oftest blir det fremstilt i bilder av noen som kutter seg selv i armene eller på andre måter påfører fysisk smerte. Formene og gradene av selvskading er imidlertid mange flere.

Enhver situasjon hvor du lar delpersonlighetene gjøre noe du egentlig ikke ville gjort hvis du selv hadde bestemt så pågår en form for selvskading. Spising som nevnt i innlegget om spiseforstyrrelser et ett eksempel. Overdreven trening et annet. Å arbeide for mye for å tilfredstille noen andre et tredje. Alt sammen skader oss selv på en eller annen måte. Igjen er det viktig å trekke grenser mellom når det blir begrensende på livet vi lever og ikke. 

Holde øye med dette og vurder om det du gjør i en eller grad skader deg selv. Velg i stedet da å gå dine egne veier og gjøre ting på din måte. Lykke til.

Del dette innlegget:

Facebook
Twitter
LinkedIn