Hevneren

Har du vært utsatt for eller opplevd mennesker som alltid må legge skylden over på andre?
Er ganske sikker på det. Er du selv en som legger skylden på andre når noe ikke blir som forventet?

Mønsteret er meget utbredt og spesielt blant mennesker i maktposisjoner. Maktposisjoner både på jobb og privat. På jobb som sjef. Privat som foreldre eller partner. Makt har fascinert mennesket og fulgt mennesket gjennom alle tider. Vi er alle utsatt for de genetiske kreftene som ligger bak hevn og maktbruk.

Hevneren er drevet av følelsen avsky. Avsky er en følge av at man har blitt offer for en illusjonsbrist. Skuffelsen er trigget og bitterheten er et faktum. Det meste blir avskyelig sett med offerets briller. Det verbale uttrykket i denne situasjonen er ofte preget av hvor feil det andre sier eller gjør er. Med andre ord så er hevneren i gang og trakasseringen starter.

 

2 kommentarer om “Hevneren

 1. Noen tips til hvordan man kan møte en hevner?
  Det er ikke alltid like lett å finne motivasjonen til en hevner, spesielt ikke om det er i jobbsammenheng. Det gjør det tidvis vanskeligere å takle ukjentes illusjonsbrister, syns jeg.

  I familien eller blant venner er det gjerne lettere å se hva som ligger bak, og dermed finne en hensiktsmessig reaksjonsmåte.

  1. Som du selv sier så er det vanskelig å finne motivasjonen til hevneren. I og med det så er det også vanskelig å gjette seg frem til illusjonsbristen. Som oftest handler illusjonsbristen om at verden viser seg å ikke tenke på samme måte som dem. Å oppdage dette skaper bitterhet, avsky for annerledeshet og hevn.

   Hevneren kan ikke møtes da det er en uhensiktsmessig delpersonlighet. Vedkommende person som mennesker kan derimot møtes med empati, toleranse og fascinasjon. Dersom du kan klare å kjenne en eller flere av disse vil du også kjenne at det ikke er noe poeng å respondere.
   Ikke respons i form av passivitet er vansligvis en god løsning som over tid vil fjerne tiltrekningen til å skape forventinger akkurat mot deg. Sagt på en annen måte må parasitten finne seg et nytt offer.

Det er stengt for kommentarer.