Fortrengning og reaksjon

Når følelser fortrenges så forsvinner de ikke. De samler seg opp og akkumuleres. Dette gjør de selv om fortrengningen gjør at vi ikke kjenner dem. Om fortrengningen skjer ved hjelp av selvmedisinering i en eller annen form endrer ikke dette. Den fortrengte følelsen forsvinner ikke.

Styrken på en reaksjon er avhengig av hvor mye følelser som er fortrengt. Har det vært mye fortrengning så blir reaksjonen desto sterkere. Der reaksjonen ikke har form av ord eller handling så setter reaksjonen seg ofte i muskulatur. Nakken er et vanlig sted. Det blir stivt og man får hodepine eller andre smertereaksjoner.

I begge tilfeller har følelser blitt fortrengt. Eneste veien ut er å kjenne på følelsen og akseptere den som naturlig. Dette kan du lese mer om under selvaksept.

Del dette innlegget:

Facebook
Twitter
LinkedIn