Bitterhet og avhengighet fortsetter

… Dette er er fortsettelse av forrige innlegg.

For å komme ut av bitterheten er første skritt å se på skuffelsen og hva den består av. Her kan du med fordel se på det jeg tidligere har skrevet om illusjoner. Sannsynligvis har du hatt en forventning som har vist seg å være en illusjon. Ikke så lett å finne nødvendigvis, men hvis du leter så finner du sikkert ut hvor du trodde for godt om dine egenskaper eller andres.

Dernest må du spørre deg selv om hvem som har ansvaret for at illusjonen oppsto og utløste følelsen skuffelse. Hvis svaret ditt er deg selv så har du truffet blink. Du er til enhver tid alene ansvarlig, som et voksent menneske, for hvilke forventinger som oppstår med hensyn på omgivelsene eller dine egne evner.
Når denne delen av jobben er gjort og du er helt klar på at det er din skyld så starter jobben med å tilgi deg selv for at du har latt deg lure av din egen hjerne. Forsåvidt så er det det eneste du kan gjøre. Du får uansett ikke endret fortiden. Dette punktet kan ta litt tid. Vær tålmodig.

Dersom du etter ovenstående kjenner at du blir sint på deg selv som har latt deg lure av dine egne illusjoner så er du på rett vei. Dette sinnet er egentlig den styrken som du skal ha og trenger for å ikke la deg lure av dette i fremtiden. Den styrken skal du bruke til å stå i dine egne overbevisninger og meninger uten at du dermed behøver å overbevise omgivelsene om at du har rett.

Dersom du får til denne runden kan du bære det du måtte bli rammet av bedre. I tillegg vil raskere ta til deg læring som kan medføre at du legger smartere planer for fremtiden basert på hva du innerst inne vil.
Mennesker som styrer sin fremtid innenfra seg selv er mindre avhengig av andre og blir dermed heller ikke rammet av at omgivelsene måtte ha andre oppfatninger eller gjør uventede valg.

Lykke til!

Del dette innlegget:

Facebook
Twitter
LinkedIn