Lettelse og glede

Har du tenkt på at det er en forskjell på lettelse og glede?

  • Lettelse er den følelsen du kjenner når en frykt eller smerte/sorg forsvinner. Varer relativt kort tid, men er deilig å kjenne på. Typisk etter bestått eksamen eller nå du er ferdig hos tannlegen og i slike settinger. Oppnås også ved selvmedisinering i en eller annen form.
  • Glede er den følelsen du kan kjenne når du på tross av en frykt og eller smerte/sorg kan kjenne deg tilfreds med livet og tilstedeværelsen. Med andre ord en mye mer sjelden følelse. Gleden handler også om de små ting som blomster i veikanten, det første jordbæret om sommeren, en is i solen osv. Nytelsen er en glede. Tilfredsheten når du er i kontakt med deg selv er en glede. Gleden har mange former og kjennetegnes først og fremst ved at den har rot i deg selv. Det som kommer fra andre er nærmest for en bonus å regne.

Så nyt dagen selv om det regner. Nyt å være til, til tross for de utfordringer som måtte være der. Vær deg selv.

Det sto en interessant artikkel om posttraumatisk vekst i Aftenposten i går. Den synliggjør hva glede kan være på tross av.
Følg lenken: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Med-livet-i-gave-7236615.html

Del dette innlegget:

Facebook
Twitter
LinkedIn